Spring naar content

Overzicht activiteiten Brain Awareness Week 2021

Van 15 maart t/m 22 maart 2021 is de landelijke Brain Awareness Week waarin verschillende (digitale) landelijke en regionale activiteiten worden georganiseerd, die bedoeld zijn voor professionals, beleidsmakers, mensen met hersenletsel, hun naasten en andere geinteresseerden. De Hersenstichting werkt hierin samen met partners en betrokkenen van de Hersenletsel Alliantie. Vind hieronder het overzicht van de activiteiten in de Brain Awareness Week.

Landelijk

Deze week is het Brain Awareness Week!
Elkaar begrijpen is heel belangrijk als je niet-aangeboren hersenletsel hebt.
Hoe is dat voor jou?

Maak de volgende zin af:
NAH – Gelijk Begrepen, dat betekent voor mij …


Stuur je antwoord naar k.jurrius@windesheim.nl en misschien zie je je eigen quote wel terug op de Kenniskaravaan van het NAH Kennisnetwerk op 12 april. Dit event is ook voor professionals. Heb jij je al aangemeld?

Meld je aan en lees meer over het programma.

De Hersenstichting organiseert verschillende activiteiten op verschillende momenten deze week, zoals 3 gratis online yoga lessen.

Bekijk hier alle activiteiten.

Het Fitte Brein organiseert maandag 15 maart een nieuwe webinar: ‘Het geheim van ons geheugen’. Prof. Rudolf Ponds vertelt hoe belangrijk ons geheugen is, hoe het komt dat we vergeten en waarom het juist goed is dat we niet alles onthouden. En Rick de Jong onthult tijdens de webinar zijn geheugentechnieken en laat hij zien hoe je deze zelf kunt inzetten.

Meld je aan en lees meer.

Regionaal

Op donderdag 18 maart organiseert het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg een online webinar van 15:30 tot 17:30 uur in het kader van de Brain Awareness Week. Keynote speaker prof.dr. Joukje van der Naalt zal de laatste inzichten op het gebeid van traumatisch hersenletsel met u delen. Daarnaast hebben we bijdragen van Arno Prinsen (behandeling van verminderd inzicht), Peter Smits (angst voor een nieuwe beroerte) en Fleur Domensino en Daan Verberne (uitkomsten van behandeling vanuit cliëntperspectief). Ook kunt u weer korte pitches verwachten van onze onderzoekers. 

Lees meer en meld je aan.

In het kader van de wereldwijde Brain Awareness Week organiseert het Netwerk Hersenletsel Zeeland op 16 maart van 15:00-17:00 uur de eerste online NAH-Estafette, met als thema de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening of hersenletsel.

Bij deze estafette nodigen wij van harte professionals en patiënten en hun naasten uit. De estafette start met een professional die vertelt wat hij/zij doet rondom NAH en wat de ervaringen zijn over de onzichtbare gevolgen bij NAH. Daarna geeft hij/zij het stokje door aan de volgende professional. Deze korte presentatie kan live zijn, maar kan ook door middel van een kort filmpje.

Mensen met NAH en hun naasten kunnen bij elke presentatie hun vragen stellen aan de professional en in gesprek gaan met elkaar. Dit kan bij voorkeur via de chat-mogelijkheid. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om op een later moment verder te praten wanneer een vraag meer tijd kost.

Lees meer en meld je aan.

Op 18 maart van 16.30uur tot 18.00uur vindt de volgende digitale netwerkbijeenkomst plaats van het Expertisenetwerk NAH. Het Expertisenetwerk NAH is uitvoerder van Breinlijn in de regio Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland. De aanleiding voor deze bijeenkomst is het opvallende aantal vragen bij Breinlijn over Licht-Traumatisch Hersenletsel (Licht-THL). Een thema dat bovendien aansluit bij de “onzichtbare gevolgen van hersenletsel” tijdens de Brain Awareness Week.

Het doel van deze bijeenkomst is kennisdeling en het inzichtelijk maken van het regionaal (behandel)aanbod van Licht-THL. Onder meer Reade, Vealius, Batiméus en Boerrigter Ergotherapie lichten hun aanbod a.d.h.v. casuïstiek toe.

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals. Meld je aan en lees meer over het programma.

In Nederland leven meer dan 100.000 kinderen, jongeren en jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Als gevolg van professionele onbekendheid met dit letsel blijven veel jong-getroffenen onder de radar, met veel nare sociale gevolgen. Eric Hermans geeft inzicht in de oorzaken van dit hersenletsel en beidt ondersteuningsmogelijkheden aan getroffenen, ouders, professionals, docenten, huisartsen en werkgevers.

Meld je aan en lees meer.

Bekijk meer actualiteit van de Hersenletsel Alliantie

Persbericht

Per 1 april 2024 is Jan Welmers de nieuwe onafhankelijk voorzitter van de Hersenletsel Alliantie. Het bestuur meent in Jan Welmers een voorzitter te hebben gevonden die de Hersenletsel Alliantie verder de toekomst in kan brengen door zijn staat van dienst en zijn visie op de grote uitdagingen waar de zorgsector voor staat.